Vanliga frågor för företag

Vi har valt ut ett antal frågor som vi har fått från våra företagskunder. Läs igenom svaren nedan eller kontakta oss. Vi svarar gärna på dina eventuella frågor.

Hur öppnar jag ett konto hos AFEX?

Det är enkelt att öppna ett konto. Besök fliken "Öppna ett Konto" för att öppna kontot på nätet, eller ladda ner kontoansökningsformuläret om du vill e-posta eller faxa det till oss.

Kostar det något att öppna ett konto?

Det är kostnadsfritt att öppna ett konto eller använda vår plattform, AFEXDirect. 

Hur överför jag pengar till AFEX?

När du instruerar oss att växla din valuta kommer du att få en bekräftelse med uppgifter om beställningen och våra bankuppgifter. Du kan antingen ordna en banköverföring till AFEX eller ordna en autogirofacilitet för automatisk överföring av dina pengar efter varje handel.

Kan jag spåra status för mina betalningar?

Ja. Vi spårar dina pengar globalt när vi har påbörjat försändelsen av pengar till din mottagare och vi kan på begäran förse dig med officiella SWIFT-bekräftelser.

Är det säkert att skicka pengar till AFEX?

AFEX är licensierat och reglerat i alla länder där det är verksamt, bland annat New York och California State Banking Commissions i USA och HM Revenue and Customs i Storbritannien. Vi driver "kundkonton" dit våra kunder skickar sina avvecklingsbetalningar. Det ger säkerhet åt alla kunder eftersom dessa konton är åtskilda från våra operativa konton och inte tillgängliga vid en eventuell AFEX-likvidation. AFEX omfattas också av federala betalningsförmedlingslagar och Förenta Staternas Patriot Act. Som finansiellt institut är AFEX enligt lag skyldigt att bedriva verksamheten så att den gynnar kunderna och i enlighet med alla nationella bestämmelser som styr valutaföretag och betalningsförmedlare. Associated Foreign Exchange Limited är ett företag registrerat i England och Wales (reg. 4848033). Associated Foreign Exchange är också registrerat hos HM Revenue and Customs MLR 1215900 och auktoriserat av Financial Services Authority enligt Payment Services Regulations 2000 för tillhandahållande av betaltjänster FRN 502593.

I Storbritannien erbjuder AFEX också autogiro som betalningsmetod för alla klienter, vilket ersätter transaktionen för båda parter. Alla organisationer som använder autogirosystemet kontrolleras avseende integritet, god ekonomi och administrativ kapacitet innan de tillåts erbjuda autogiro till sina kunder. Autogirogarantin drivs av alla banker och hypoteksinstitut som deltar i autogiroprogrammet. Programmets effektivitet och säkerhet övervakas och skyddas av kundernas egen bank eller hypoteksinstitut. Om ett fel görs av AFEX, din bank eller ditt hypoteksinstitut är du garanterad en fullständig och omedelbar återbetalning från ditt bankkontor av det belopp som betalats. Din bank eller ditt hypoteksinstitut åtar sig sedan uppgiften att återfå pengarna.

Jag reser mycket. Kan jag kontakta AFEX efter kontorstid?

Ja, AFEXDirect, vår globala plattform, är tillgänglig 24 timmar om dygnet för era valutabehov. Boka spottransaktioner, terminer eller skicka pengar över hela världen genom en säker plattform. AFEXDirect ger dig även full transparens och kontroll genom detaljerad handelshistorik, livekurser och mallar för att lägga till mottagare för dina betalningar.

Hur kan AFEX säkerställa snabb leverans av pengar till min mottagare?

AFEX är medlem av det globala SWIFT-nätverket. Det innebär att vi levererar dessa pengar direkt via SWIFT, till skillnad från många valutamäklare som förlitar sig på att bankerna överför pengarna för deras räkning. Det innebär också att vi kan övervaka och spåra dina pengar och ge dig omedelbara officiella betalningsbekräftelser.

Vilka valutor kan AFEX handla med?

Vi har möjlighet att handla med alla större och många exotiska valutor globalt, utom de som förbjudits internationellt.

Kan jag göra betalningar och växlingar på nätet?

Ja, vår plattform AFEXDirect är tillgänglig för alla våra kunder helt kostnadsfritt; därigenom kan du genomföra betalningar eller valutaväxlingar på nätet.

Vill du veta mer?

Kontakta oss om du vill veta mer om att arbeta med ett av de mest betrodda globala betalnings- och riskhanteringteamen i världen.

Jag reser mycket. Kan jag kontakta AFEX efter kontorstid?

Ja, AFEXDirect, vår globala plattform, är tillgänglig 24 timmar om dygnet för era valutabehov. Boka spottransaktioner, terminer eller skicka pengar över hela världen genom en säker plattform. AFEXDirect ger dig även full transparens och kontroll genom detaljerad handelshistorik, livekurser och mallar för att lägga till mottagare för dina betalningar.