Vanliga frågor för små och medelstora företag

Ta några minuter att läsa ett urval av vanliga frågor som vi har sammanställt för SMF. Hör gärna av dig om du behöver hjälp.

Hur öppnar jag ett konto hos AFEX?

Det är enkelt att öppna konto hos AFEX. Besök sidan "Öppna ett Konto" för att öppna det på nätet eller ladda ner kontoansökningsformuläret om du vill e-posta eller faxa det till oss.

Kostar det något att öppna konto?

Det är gratis att öppna ett konto hos AFEX och att använda vår plattform.

Hur överför jag pengar till AFEX?

När du instruerar AFEX att växla din valuta kommer du att få en bekräftelse med uppgifter om beställningen och våra bankuppgifter. Du kan då göra en vanlig banköverföring till AFEX.

Kan jag spåra status för mina betalningar?

Ja. AFEX kan spåra dina pengar globalt när vi har påbörjat försändelsen av pengar till din mottagare och vi kan på begäran förse dig med officiella SWIFT-bekräftelser.

Är det säkert att skicka pengar till AFEX?

Ja. AFEX är licensierat och reglerat i alla länder där det är verksamt, bland annat New York och California State Banking Commissions i USA och HM Revenue and Customs i Storbritannien. Vi driver "kundkonton" dit våra kunder skickar sina avvecklingsbetalningar. Detta erbjuder säkerhet för alla kunder eftersom de är åtskilda från våra operativa konton och inte tillgängliga vid en eventuell AFEX-likvidation. AFEX omfattas också av federala betalningsförmedlingslagar och USA Patriot Act. Som ett finansiellt institut är AFEX enligt lag skyldigt att bedriva verksamheten så att den gynnar kunderna och i enlighet med alla nationella bestämmelser som styr valutaföretag och betalningsförmedlare. Associated Foreign Exchange är också registrerat hos HM Revenue and Customs MLR 1215900 och auktoriserat av Financial Services Authority enligt Payment Services Regulations 2000 för tillhandahållande av betaltjänster FRN 502593.

I Storbritannien erbjuder AFEX också autogiro som betalningsmetod för alla klienter, vilket ersätter transaktionen för båda parter. Alla organisationer som använder autogirosystemet kontrolleras avseende integritet, god ekonomi och administrativ kapacitet innan de tillåts erbjuda autogiro till sina kunder. Autogirogarantin drivs av alla banker och hypoteksinstitut som deltar i autogiroprogrammet. Programmets effektivitet och säkerhet övervakas och skyddas av kundernas egen bank eller hypoteksinstitut. Om ett fel görs av AFEX, din bank eller ditt hypoteksinstitut, är du garanterad en fullständig och omedelbar återbetalning från ditt bankkontor av det belopp som betalats. Din bank eller ditt hypoteksinstitut tar sedan på sig uppgiften att återfå pengarna.

Jag reser mycket. Kan jag kontakta AFEX efter kontorstid?

Ja, AFEXDirect, vår globala plattform, är tillgänglig 24 timmar om dygnet för era valutabehov. Boka spottransaktioner, terminer eller skicka pengar över hela världen genom en säker plattform. AFEXDirect ger dig även full transparens och kontroll genom detaljerad handelshistorik, livekurser och mallar för att lägga till mottagare för dina betalningar.

Hur kan AFEX säkerställa snabb leverans av pengar till min mottagare?

AFEX är medlem av det globala SWIFT-nätverket. Detta innebär att AFEX, till skillnad från många mäklare som förlitar sig på att bankerna överför pengarna för deras räkning, levererar dessa pengar direkt via SWIFT. Det innebär också att vi kan övervaka och spåra dina pengar och ge dig omedelbara officiella betalningsbekräftelser.

Vilka valutor kan AFEX handla med?

AFEX har möjlighet att handla med alla större och många exotiska valutor globalt, utom de som förbjudits internationellt.

Vill du veta mer?

Kontakta oss om du har frågor som du vill diskutera med vårt team.